Medicinsk Yoga/MediYoga är en terapeutisk form av Kundaliniyoga. Den utgår från den klassiska kundaliniyogan, en mycket gammal och ursprunglig yoga.  I detta yogasystem har MediYogainstitutet/Göran Boll vävt in grundläggande aspekter från Ayurvedan och den Traditionella Kinesiska Medicinen.

 

MediYogan/medicinska yogan har visat sig ha mycket goda effekter vid rehabilitering av olika sjukdomstillstånd, såsom kroniska ryggproblem, högt blodtryck, utbrändhet, stress- och smärtdiagnoser, sömnstörningar, hjärtproblem mm

Vill du veta mer specifikt om detta, läs under fliken forskning!

 

MediYoga/Medicinsk Yoga är en mjuk, men samtidigt mycket kraftfull yoga. En yoga som alla kan utöva. Även du som har fysiska begränsningar kan delta. Det går bra att utöva denna yoga sittande på stol.

MediYoga/Medicinsk yoga är holistisk - den ser till hela dig; fysiskt, mentalt och emotionellt. Den helar, läker och hjälper dig till välbefinnande.

Passar således både dig som vill ha yoga som rehabilitering eller om du bara söker ett mjukt sätt att komma i balans.

 

I MediYogan/medicinska yogan kombineras enskilda fysiska övningar och ställningar med andnings- och koncentrationstekniker. Korta enkla yogapass som avslutas med djupverkande meditationer.

Du kan träna  MediYoga/medicinsk yoga i grupp eller välja att träna enskilt. Du kan även i yogaterapin få yogaövningar skräddarsydda till dig, just utifrån dina problem och obalanser.